Verhuren levert meer op dan je denkt

Met een betrouwbare motor kan je vaak verhuren

Niet iedereen kan of wil een eigen boot bezitten, maar des te meer mensen willen een boot voor een tocht of een dag huren. Wist je dat er zat mensen zijn, bijvoorbeeld toeristen, die ook doordeweeks willen huren terwijl jij op je werk zit?

Als je een betrouwbare motor hebt, is het tegenwoordig ontzettend gemakkelijk om online je boot te verhuren, bijvoorbeeld via Barqo.co. of WeAreOnABoat.com. Je kunt dan al snel €150 vragen voor een tocht van twee uur; en op die manier op een zonnige weekend dag een flinke omzet boeken, als je op dat moment zelf geen behoefte hebt om te varen. Die investering heb je er zo uit: zie het voorbeeld hierbij.

We hebben hier ook tips en tricks voor om het je makkelijk te maken – stuur ons gerust een berichtje.

Waarom elektrisch

Vergunning krijgen voor de verhuur van je boot wordt steeds moeilijker. De Gemeente Amsterdam staat überhaupt alleen nog elektrische vergunningen toe. Wil je zeker blijven verhuren, ga dan dus elektrisch. Een tweede reden is dat je met elektrisch een veel betrouwbaardere oplossing hebt. Aan een elektrisch systeem kan veel minder stuk, ook na een winter stilstaan. En, belangrijk bij verhuur zonder schipper: starten gaat met één druk op de knop en is daarom weer makkelijker dan bij een benzinemotor.

Korting op haven-/liggeld

Elektrisch varen wordt door veel gemeentes en waterschappen gestimuleerd. In Amsterdam krijg je bijvoorbeeld een korting van 70% op het liggeld. Dat scheelt voor een boot van 12,5 m2 dus €300 per jaar. Liggeld kan per gemeente verschillen.

Interesse?

Krijg een aanbieding op maat